ضرورت قطعي سرمايه‌گذاري‌ها در حوزه باستان‏شناسي

به گزارش ميراث آريا(chtn)، «پريسا محمدي»، با بيان اين مطلب در مراسم افتتاحيه يازدهمين گردهم‏آيي سالانه باستان‏شناسي کشور گفت: اگرچه مدت کوتاهي است که به جمع همکاران پژوهشگاه ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري پيوسته‌ام؛ ولي تلاش شد که برنامه‌هاي مهم مورد نظر سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، با سازماندهي و نظم دقيق و به سرعت اجرايي شود.

وي با اشاره به برگزاري يازدهمين گردهم‏آيي سالانه باستان‏شناسي ايران پس از حدود چهارسال وقفه تصريح کرد: از جمله اهداف اين گردهمايي ايجاد فرصت براي علاقه‌مندان به باستان‌شناسي است تا در کنار آشنايي با يافته‌ها و تحقيقات انجام شده در اين حوزه، افق‌هاي جديدي از همکاري را براي انجام کارهاي نو، فراهم آورد.

وي با اشاره به ديگر اهداف اين همايش تصريح کرد: فراهم کردن امکان گفت‌وگو و تبادل تجربيات اساتيد، پژوهشگران و محققان اين حوزه و نيز آشنايي مديران و مسوولان، با چالش‌ها و مشکلات پيش‌ روي تلاشگران اين عرصه، از ديگر اهداف برگزاري يازدهمين گردهم‏آيي سالانه باستان‏شناسي ايران است.

وي افزود: برگزاري اين همايش همچنين فرصتي براي پيام‌رساني به ديگر اقشار مردم است که با آشنايي با اين رشته علمي، اهميت و نقش و تاثير برجسته آن، فرصت صيانت از ميراث ماندگار کشور را بيش از گذشته، مورد توجه قرار دهند؛ چراکه اين موضوع به ياري رسانه‌هاي جمعي محقق مي‌شود.

«محمدي» با تاکيد بر اهميت و ارزش باستان‌شناسي کشور عنوان داشت: ‌ بيان خدمات برجسته و ماندگار باستان‌شناسان کشور، که سال‌ها انديشه و سرمايه عمر خود را در اين راه صرف نموده‌اند، وظيفه ملي و همگاني است.

وي ادامه داد: جايگاه رشته باستان‌شناسي به عنوان يک رشته جذاب و تخصص حرفه‌اي و نيز خدمات باستان‌شناسان به تاريخ، فرهنگ و هويت جامعه فراتر از اين مختصر است ولي همين بس که ايران به عنوان يکي از کانون‌هاي اصلي تمدن بشري مي‌بايد به عنوان يکي از قطب‌هاي باستان‌شناسي در سطح بين‌المللي مطرح باشد.

رئيس پژوهشگاه ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري افزود: علاوه بر نياز
توسعه کمي و کيفي اين رشته در سطح دانشگاه‌ها و مراکز تحقيقات کشور، فرصت‌هاي شغلي و حرفه‌اي بي‌شماري در اين حوزه قابل تعريف و ايجاد است. لذا ضرورت قطعي سرمايه‌گذاري‌ها بيشتر، در اين حوزه وظيفه خطير مديران و مسوولان است.

وي هويت ملي هر ملت را در گرو تمدن، تاريخ و فرهنگ و وجه تمايز آن از ساير ملل خواند و گفت: علم باستان‌شناسي با مطالعه آثار و بقاياي به جا مانده از گذشتگان به بازشناسي هويت فرهنگي و تاريخ مي‌پردازد.

«محمدي» با اشاره به اين که باستان‌شناسي را داراي نگاهي ژرف و بي‌همتا خواند که مسير را به ما مي‌نماياند اضافه کرد: باستان‌شناسي در مسير تکاملي خود با ديگر رشته‌هاي علمي تعامل و همکاري داشته است و به اين تعامل بيش از پيش باليده است.

وي با اشاره به تعاملات رشته‏هاي مختلف از جمله مهندسي و فناوري اطلاعات،‌ بيولوژي و ميکروب‌شناسي، ژنتيک، شيمي، فيزيک،‌ زمين‌شناسي با باستان‌شناسي و حفظ ميراث فرهنگي تصريح کرد: روزگاري در اين کشور حتي اجازه حفاري و تحقيق روي آثار به جا مانده از پيشينيان خود را نداشتيم و شاهد غارت اين اموال ملي و خروج آن‌ها از سرزمين خود بوده‌ايم. اما با تدبير و برنامه‌ريزي دلسوزان و خدمتگزاران تاريخ و فرهنگ ايران زمين، امروزه شاهد حضور و فعاليت پژوهشگران دلسوز و تلاشگر کشورمان در جاي جاي ميهن اسلامي‏ هستيم که موجب خرسندي و مباهات همه علاقه‌مندان به ميراث فرهنگي و تاريخي ايران اسلامي شده است.

«محمدي» يادآور شد: کوشش‌هاي علمي اين محقققان گرانمايه بوده است که اکنون شاهد آثار فراوان علمي و پژوهشي در زمينه شناخت ميراث فرهنگي هستيم و اين موضوع بر مسووليت ما در قدرداني از آن‌ها مي‌افزايد.

رئيس پژوهشگاه ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خاطر نشان کرد: برگزاري اين گردهمايي در هفته پژوهش فرصتي است براي ارج نهادن به امر پژوهش و پژوهشگران، و اينجانب به سهم خود از استادان و محققان ارجمند اين رشته به ويژه پژوهشگران پيش‌کسوت، سپاسگزاري مي‌کنم و موفقيت بيش از پيش آن‌ها را در خدمت به ميراث فرهنگي کشور از خداوند منان خواهانم.
/120/ص/

انتهای پیام/

کد خبر 1391092520